Aloita salsatanssi Suomen ensimmäisessä salsakoulussa! 

Baila Baila on erikoistunut latinalaisiin tansseihin ja etenkin kuubalaiseen salsaan, sillä koulu on Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen salsakoulu ja edelleen tälläkin hetkellä Suomen suurin salsakoulu. Bailassa voit tanssia salsaa Helsingin keskustassa 10 kuubalaisen opettajan voimin viikon jokaisena päivänä. Moni salsaa tanssiva onkin aloittanut rakkaan harrastuksen Bailan tiloissa ja sitä kautta päässyt osaksi aurinkoista ja aktiivista salsayhteisöä. Voit tulla kokeilemaan salsatunteja aivan alkeista ja aloittaa uuden harrastuksen, hypätä keski- tai jatkotason tunneille mukaan kesken kauden tai vaikka tulla tanssimaan yhden tai kaksi salsatuntia Helsingin viikonloppu reissulla! 

Mitä on salsa ja mistä se on kotoisin?

Salsatanssi edustaa sekoitusta latinalaisista musiikkityyleistä, mutta sen alkuperä ja pääosa on kuubalainen tanssimusiikki. Salsan juuret ovat itä-Kuubasta (Santiago de Cubasta), jossa tanssittiin afrokuubalaisia tansseja ja yhdistettiin espanjalaisia ja afrokuubalaisia musiikkielementtejä ja rytmejä, joista syntyi salsa musiikin alku. Salsa onkin afrikkalaisten ja eurooppalaisten tanssi- ja musiikkikulttuurin kohtauspiste. Salsa tanssi voidaan jakaa pääpiirteittään kahteen eri tyylisuuntaan nykypäivänä: kuubalaiseen ‘’Casino’’ salsaan ja Crossbody-style salsaan, jotka poikkeavat niin musiikiiltaan kuin liikkumiselta ja kuvioiltaan toisistaan. 

Suomeen kuubalainen salsa virtasi 1900-luvun loppupuolella ja on edelleen suositumpi salsan muoto. Kuubalaisessa salsa tanssissa korostuu musiikin rytmikkyys, iloisuus ja kuubalaisen kulttuurin huolettomuus. Tanssiessa salsaa on tärkeää nauttia musiikin rytmeistä, energiasta ja ilosta. Salsa onkin erinomainen ja mukaansatempaava seuratanssi, jota tanssitaan laajasti eri puolilla maailmaa yökerhoissa ja erilaisissa tanssitapahtumissa, niin soolona kuin paritanssina! 

Baila Bailan salsatunnit

Bailassa tanssitaan kuubalaista salsaa, ja sen eri tanssityyleihin. Bailan opettajista suurin osa on kotoisin Kuubasta, ja he ovat opiskelleet ja kouluttautuneet Kuuban tanssikouluissa ja näin ollen osaavat opettaa aitoa kuubalaista salsaa! Bailan salsatunneilla tärkeintä on ilo ja tanssin tuoma ilo, askeleet ja muut taidot tulevat ilon ja hauskuuden mukana. Salsa vie takuuvarmasti jokaisen sitä kokeilevan sydämen ja tanssiopettajamme takaavat perusteiden hallinnan yhden syyskauden aikana! 

Tavallisten salsatuntien lisäksi, voit tanssia erilaisia salsan styling tunteja, ruedaa ja kuubalaista sonia, rumbaa ja monia muita salsatanssiin perustuvia tansseja. Tunteja on aina alkeistunneista, keski- ja jatkotason tunteihin. Katso koko syyskauden aikataulu: https://www.bailabaila.fi/syysaikataulu-2020/ ja lue alta syyskauden salsatuntien kuvaukset. 

Baila Bailan salsatunnit syyskaudella 2020

SALSA TANSSIN perusmuoto on kuvailtu kattavasti yllä salsan esittelytekstissä. 

RUEDA on aitoa kuubalaista parisalsaa piirissä, jossa opettaja johtaa ja muut tottelevat käskyjä. Parit vaihtuvat ja meno on vauhdikasta! Ruedassa tiivistyy hauskuus, ilo, energia, ja se on nopea ja tehokas tapa oppi parisalsan kuviot nimeltä! Tunneille ei tarvitse omaa paria. Alkeistason ruedaan voi lähteä mukaan heti, kun hallitsee parisalsan perusteet.

URBAN SALSA on salsan rytmiin, tekniikkaan ja askeleihin perustuva tanssi, jossa soitetaan urbaaneja salsabiisejä ja mixejä erilaisista pop-musiikin kappaleista. Tämä tunti on erittäin energinen, vauhdikas ja mukaansa tempaava!

SALSA LADIES STYLE on naisille suunnattu tekniikkatunti, jossa harjoitellaan naisellista liikehdintää ja tyylittelyä salsan askeleiden ja musiikin tahtiin. Ladies style tunnit sopivat loistavasti kaikille naisille, jotka haluavat kehittää omaa tanssia seuraavalle tasolle. 

SALSA CON RUMBA (&AFRO) on keski- ja jatkotason tanssijoille suunnattu tunti, jossa sekoitetaan afrokuubalaisen rumban ja afron rytmejä, vartalonkäyttöä ja kuvioita perinteiseen kuubalaiseen salsaan. 

TIMBA Kuuban timba viittaa erittäin laajaan musiikki- ja kulttuuriyhdistelmään. Musiikkina timba on yleensä tahdiltaan nopeampaa ja perkussiopainotteista. Timbassa salsaan yhdistyvät rumban, kuubalaisten afrotanssien  ja salsa footworkin askeleet. Tanssittaessa timbaa vartaloa käytetään monipuolisesti musiikin rytmin vaihteluja korostaen.Tanssin, tanssijan tai rumberon näkökulmasta timba on tanssijan maksimi ilmaisu sen musiikin perusteella, jota hän kuuntelee tiettynä ajankohtana. 

Timba on rytminen ja harmoninen vallankumous, joka johtuu afro-kuubalaisten genren sulautumisesta rock-popiin, reggaeen, hip & hopiin ja jazziin. Kuubalainen timba on synonyymi ilolle, rytmille, flirttailulle ja provokaatille.

PARISALSA STYLING on keski- ja jatkotason tanssijoille suunnattu tunti, jossa harjoitellaan parisalsan tyylittelyä, oman tanssityylin löytämistä ja lisätään hankalampiakin kuvioita ja liikkeitä parisalsaan. 

Muita salsatapahtumia Bailassa

Tavallisten viikkotapahtumien lisäksi Bailassa voi tanssia salsaa erilaisissa tanssibileissä, workshopeissa ja muissa tapahtumissa. Vuosittaisia tapahtumia ovat tanssibileet, joissa soitetaan aina salsaa. Tämän lisäksi Baila Baila järjestää joka pääsiäinen Suomen suurimmat salsafestivaalit, joissa tanssit salsaa kolmena päivänä viikossa maailmankuulujen salsaopettajien johdolla. Lisäksi tanssikausien aikana järjestetään salsamatkoja esimerkiksi Kuubaan tai Espanjaan. 

Kuuntele kuumimmat salsakappaleet ja tule tanssimaan tunneille!

Caramelo Con Picante – Lazarito Caldes, Bamboleo

Amiga Mia – Formell y los Van Van

La Cosa Mala – El Nino y la Verdad

La Habana Me Llama – Manolito Simonet y Su Trabuco