Hanselin tanssiura alkoi Havannan kaduilla jo hyvin nuorena kuubalaisen populaarimusiikin ja urbaanin musiikin (hip hop, reggaeton) tahdissa. 13-vuotiaana hän alkoi käydä tunneilla Tony Menéndezin, Narciso Medinan koulussa ja työpajoissa Conjunto Folklóricossa ja Teatro Nacionalissa keskittyen pääasiassa kuubalaiseen kansanperinteeseen, tanssitekniikkaan (nykytanssi) ja balettiin. 15-vuotiaana hän perusti yhdessä Reinier Alexisin ja Junior Puentesin kanssa urbaanin ryhmän nimeltä ”Los Vakeros”, josta tuli nopeasti yksi Havannan parhaista reggaeton-, hip hop- ja fusion-tyylisistä ryhmistä. Tämän ryhmän kanssa hän aloitti työskentelyn tanssijana ja koreograafina audiovisuaalisissa projekteissa ja esiintyi myös pari kertaa Kuuban televisiossa.

Hansel aloitti opiskelun Tropicanan koulussa ja liittyi samaan aikaan Show yritykseen Parisien. Hän teki kuukausien jälkeen sopimuksen Tuarte s.a. ja aloitti työt Pariisissa. Muutama kuukausi myöhemmin hän valmistui Tropicana-koulusta vuoden parhaana opiskelijana ja sai sen seurauksena mahdollisuuden työskennellä tanssijana maailmankuulussa Cabaret Tropicana de Cubassa vuodesta 2015. Hän sai myöhemmin harvinaisen mahdollisuuden matkustaa Kuuban ulkopuolelle itsenäisenä taiteilijana kuubalaisen show-ryhmän kanssa ja näin päätti lähteä Turkkiin töihin kuudeksi kuukaudeksi.

Hansel tuli Viroon vuonna 2017, missä hän alkoi jakaa tanssijan taitonsa tanssinopettajana. Nyt meillä Baila Bailassa on mahdollisuus oppia häneltä jokaisena sunnuntaina syyskuusta marraskuuhun.