Salsa Helsinki: tule mukaan Baila Bailan suosituille salsatunneille Helsingin keskustaan ja löydä uusi iloinen tanssiharrastus salsatanssista! Salsatanssi on iloinen harrastus, joka sopii kaiken ikäisille tanssijoille, eikä aiempaa tanssi- tai liikuntakokemusta vaadita alkeistunneille ollenkaan.

UUSI ASIAKAS* ILMOITTAUDU -50% KOKEILUTUNNILLE SÄHKÖPOSTITSE baila@bailabaila.fi

Salsan historia – kuubalainen salsa vai crossbody salsa?

Salsatanssi edustaa sekoitusta latinalaisista musiikkityyleistä, mutta sen alkuperä ja pääosa on kuubalainen tanssimusiikki. Salsan juuret ovat itä-Kuubasta (Santiago de Cubasta), jossa tanssittiin afrokuubalaisia tansseja ja yhdistettiin espanjalaisia ja afrokuubalaisia musiikin elementtejä ja rytmejä, joista syntyi salsamusiikin alku. Salsaa voidaankin kutsua afrikkalaisten ja eurooppalaisten tanssi- ja musiikkikulttuurin kohtauspisteeksi. Tanssilaji voidaan jakaa pääpiirteittäin kahteen eri tyylisuuntaan nykypäivänä: kuubalaiseen ‘’Casino’’ salsaan ja Crossbody-style salsaan, jotka poikkeavat niin musiikiltaan kuin liikkumiseltaan ja kuvioiltaan toisistaan.

Suomeen kuubalainen salsa virtasi 1900-luvun loppupuolella ja on edelleen suositumpi salsan muoto. Kuubalaisessa salsatanssissa korostuu musiikin rytmikkyys, iloisuus ja kuubalaisen kulttuurin huolettomuus. Tanssiessa salsaa tärkeää onkin nauttia musiikin rytmistä, energiasta ja ilosta. Salsa on erinomainen ja mukaansatempaava seuratanssi, jota tanssitaan laajasti eri puolilla maailmaa yökerhoissa ja erilaisissa tanssitapahtumissa, niin soolona kuin paritanssina. Suomen salsayhteisö on nykypäivänä erittäin aktiivinen ja erilaisia salsakouluja ja salsatapahtumia järjestetään ympäri Suomea jatkuvasti! Kiinnostaako salsatunnit jo?

Miten aloittaa salsa Helsinki?

Bailassa tanssitaan kuubalaista salsaa viikon jokaisena päivänä ja salsatanssin voi aloittaa koska tahansa! Baila on Suomen suurin ja ensimmäinen salsakoulu, jonka on perustanut kuubalainen San Miguel Verdecia vuonna 1993. Helsingin keskustassa sijaitsevassa Baila Bailassa salsaa opettaa kymmenen kuubalaista tanssiopettajaa, jotka ovat kouluttautuneet ja hankkineet ammattitaitonsa vuosien mittaan niin Kuubassa kuin Suomessa.

Bailan salsatunnit ovat suunnattu niin aloitteleville oppilaille kuin pitkän linjan tanssijoille. Mukaan voi tulla koska tahansa, eikä alkeistunneille tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta. Salsatanssin iloiset rytmit ja energia vie mukanaan kaiken ikäiset miehet ja naiset. Salsatunteja löytyy niin yksin tanssittavaksi ja parisalsaa kaikille paritunneista kiinnostuneille. Lue lisää parisalsan ihmeellisestä maailmasta.

 

Baila Bailan salsatunnit syyskaudella 2020

Tavallisten tuntien lisäksi Bailassa voi tanssia salsaa monessa eri muodossa. Lue alta tuntien eri variaatiot ja valitse oma suosikkisi!

SALSAN perusmuoto on kuvailtu kattavasti yllä salsan esittelytekstissä.

RUEDA on aitoa kuubalaista parisalsaa piirissä, jossa opettaja johtaa ja muut tottelevat käskyjä. Parit vaihtuvat ja meno on vauhdikasta! Ruedassa tiivistyy hauskuus, ilo, energia, ja se on nopea ja tehokas tapa oppi parisalsan kuviot nimeltä! Tunneille ei tarvitse omaa paria. Alkeistason ruedaan voi lähteä mukaan heti, kun hallitsee parisalsan perusteet.

URBAN SALSA on salsan rytmiin, tekniikkaan ja askeleihin perustuva tanssi, jossa soitetaan urbaaneja salsabiisejä ja mixejä erilaisista pop-musiikin kappaleista. Tämä tunti on erittäin energinen, vauhdikas ja mukaansa tempaava!

SALSA LADIES STYLE on naisille suunnattu tekniikkatunti, jossa harjoitellaan naisellista liikehdintää ja tyylittelyä salsan askeleiden ja musiikin tahtiin. Ladies style tunnit sopivat loistavasti kaikille naisille, jotka haluavat kehittää omaa tanssia seuraavalle tasolle.

SALSA CON RUMBA (&AFRO) on keski- ja jatkotason tanssijoille suunnattu tunti, jossa sekoitetaan afrokuubalaisen rumban ja afron rytmejä, vartalonkäyttöä ja kuvioita perinteiseen kuubalaiseen salsaan.

TIMBA Kuuban timba viittaa erittäin laajaan musiikki- ja kulttuuriyhdistelmään. Musiikkina timba on yleensä tahdiltaan nopeampaa ja perkussiopainotteista. Timbassa salsaan yhdistyvät rumban, kuubalaisten afrotanssien ja salsa footworkin askeleet. Tanssittaessa timbaa vartaloa käytetään monipuolisesti musiikin rytmin vaihteluja korostaen.Tanssin, tanssijan tai rumberon näkökulmasta timba on tanssijan maksimi ilmaisu sen musiikin perusteella, jota hän kuuntelee tiettynä ajankohtana.

Timba on rytminen ja harmoninen vallankumous, joka johtuu afro-kuubalaisten genren sulautumisesta rock-popiin, reggaeen, hip & hopiin ja jazziin. Kuubalainen timba on synonyymi ilolle, rytmille, flirttailulle ja provokaatille.

PARISALSA STYLING on keski- ja jatkotason tanssijoille suunnattu tunti, jossa harjoitellaan parisalsan tyylittelyä, oman tanssityylin löytämistä ja lisätään hankalampiakin kuvioita ja liikkeitä parisalsaan.

Liity osaksi salsayhteisöä – salsatanssi on paljon muutakin kuin pelkkä harrastus!

Tavallisten viikkotuntien lisäksi Bailassa voi tanssia salsaa erilaisissa tapahtumissa, tanssijuhlissa, workshopeissa tai vaikka ulkomailla! Normaalisti Bailassa järjestetään juhlia kuukausittain, missä asiakkaat pääsevät tutustumaan toisiinsa, nauttimaan salsasta vapaan tanssin muodossa paritanssina. Tämän lisäksi Baila Baila järjestää vuosittain erilaisia workshoppeja, joihin tulee opettamaan ulkomailta maailmankuuluja salsaopettajia. Vuoden kohokohtia on kerta toisensa jälkeen Suomen suurimmat salsafestivaalit, joissa niin aloittelijat kuin pitkänkin linjan tanssijat pääsevät nauttimaan salsan tuomasta ilosta!

Onko salsamusiikki sinulle tuntematonta? Kuuntele parhaimmat kuubalaisen salsan kappaleet ja pääse tunnelmaan jo ennen tunneille tuloa!

Caramelo Con Picante – Lazarito Caldes, Bamboleo

Amiga Mia – Formell y los Van Van

La Cosa Mala – El Nino y la Verdad

La Habana Me Llama – Manolito Simonet y Su Trabuco

UUSI ASIAKAS* KOKEILE SALSAA -50% KOKEILUHINTAAN!

*Edellyttää, että et ole koskaan aiemmin ollut Bailan tanssitunneilla tai tapahtumissa. Koskee vain yhtä kertatanssituntia.