SYKSYN KURSSIT

Syksy 2019 tuo mukanaan uudet kurssit, jotka myös korvaavat aiemmat EKR-tunnit. Kurssit jatkuvat koko syyslukukauden (poikkeuksena Miñoson kurssi joka loppuu jo 29.11.) ja ne tarjoavat mahdollisuuden kehittää omaa tanssia nopeammin ja syvemmin. Kurssien tunteja ei peruta, joten ne tarjoavat opetukselle mahdollisuuden edetä johdonmukaisesti ennalta julkaistun suunnitelman mukaisesti. Opettajan poissaollessa sovitaan erikseen korvaasta tunnin järjestämisestä.

Ennakkoilmoittautuminen syksyn kursseille on käynnissä täällä, toteutuakseen kursseille tarvitaan vähintään 12 ilmoittautunutta. Jäsenet ja kausikorttilaiset pääsevät myös mukaan kursseille ilmoittautumalla Bailan toimistolla tai baila@bailabaila.fi, myös heidän tulee ilmoittautua etukäteen ja sitoutua käymään tunneilla koko lukukausi.

Aikuisten kurssit maksavat 150€, sis. 15 tuntia. Poikkeuksena tästä Miñoson Afro-kurssi, joka sis. 13 tuntia ja jonka hinta on 130€.  Jos ilmoittautuu useammalle kuin yhdelle kurssille, ensimmäisestä kurssista maksetaan normaalihinta ja seuraavasta tai seuraavista kursseista 130€ per kurssi.  Nuorten kurssi maksaa 120€, sis. 14 tuntia, saman perheen muilta nuorilta hinta on samalle kurssille osallistuttaessa 100€. Mikäli olet ilmoittautumassa useammalle kurssille tai perheestänne tulee useampi osallistuja nuorten kurssille, ilmoittaudu Bailan toimistoon tai baila@bailabaila.fi.

Kurssilta voi olla pois kaksi kertaa ilman lääkärintodistusta ja korvata ne Bailan normaaleilla viikkotunneilla. Useamman kuin kahden kerran poissaolot voi korvata lääkärintodistusta vastaan. Kaikille korvaaville tunneille tulee ilmoittautua Bailan toimistoon ja kurssipoissaolojen korvausoikeus on voimassa kurssien ajan aina 14.12.2019 saakka.

PARIBACHATA STYLING Op. Yasser Sarria Terry // Ma klo 20-21

Bachata styling –kurssilla valmistetaan koreografia ja esitys Baila Bailan joulujuhlaan 14.12. Kurssilla opetetaan niksejä oman tanssin tyylittelyyn ja maustamiseen käsiä ja vartaloa käyttäen. Tunnilla opetellaan myös erityisesti miehille/naisille ominaista tapaa liikkua ja improvisoida tanssissa ja pyritään tekemään bachatasta aiempaa tanssillisempaa ja mielenkiintoisempaa. Kurssin taso on alkeisjatkosta ylöspäin. Ilmoittaudu kurssille täällä.

AFRO – TRILOGÍA DE ORISHAS FEMENINAS Op. Yoli Mendez Brown // Ke klo 19-20

Afrokuubalaisten naisjumalien trilogia: Yemaya, Oshun & Oya. Kurssilla syvennytään näiden kolmen naisjumalan tanssiin; askeliin, kehonkieleen sekä luonteeseen. Kurssin lähtötaso on vihreä eli alkeisjatko ja se sopii kaikille jotka jo tietävät vähän jotain kuubalaisesta afrosta sekä myös edistyneille tanssijoille.  Ilmoittaudu kurssille täällä.

LADIES STYLE & TEKNIIKKA Op. Soila La Canela // To klo 19-20

Kurssi koostuu neljästä kokonaisuudesta: spinning eli pyörähdystekniikka ja tasapainon hallinta, ladies style vartalonkäyttö eli pään, käsien ja lantion liikkeiden hallinta, heels tekniikka eli askeleen hiominen tanssikorkokengissä sekä aksentointi, musikaalisuus ja musiikin tulkinta koreografiassa. Kurssi sopii naisille, jotka osaavat jo salsan perusteet ja haluavat lisää haasteita ja tyyliä tanssiinsa. Kurssin taso on alkeisjatkosta ylöspäin eli jos käyt vihreillä tunneilla, voit hyvin tulla kurssille. Ilmoittaudu kurssille täällä.

URBAN DIVA STYLE Op. Soila La Canela // To klo 20-21

Tällä kurssilla päästetään sisäinen katujen kuningatar irti. Kurssilla harjoitellaan sensuellia ja samalla räväkkää vartalonkäyttöä sekä asennetta ja katu-uskottavaa liikekieltä. Musiikkina parhaimmat reggaeton ja urbaanit latinohitit. Kurssin taso on keskitasosta ylöspäin. Ilmoittaudu kurssille täällä.

URBAN LATINO (nuoret 12-16 v.) Op. Soila La Canela // Pe klo 16-17

Urban latino –kurssilla keskitytään ensisijaisesti tanssimiseen ja musiikin tulkintaan. Urban latino sekoittaa latinotanssien elementtejä muihin urbaaneihin lajeihin. Taustalla soi uusimmat reggaeton ja latinohitit. Kurssi on tarkoitettu nuorille eikä vaadi aiempaa tanssikokemusta. Ilmoittaudu kurssille täällä.

VIDEO PRODUCTION Op. Soila La Canela // Pe klo 18-19

Kurssilla harjoitellaan tanssimista ja esiintymistä kameralle. Kurssilla valmistellaan urbaani tanssikoreografia, josta kurssin lopuksi kuvataan huikea tanssivideo ammattikuvaajan ja leikkaajan avustuksella. Kurssin taso on keskitasosta ylöspäin. Ilmoittaudu kurssille täällä.

RUMBA CUBANA Op. Yoli Mendez Brown // Pe klo 19-20

Kurssilla syvennytään kuubalaisen rumban rikkaaseen tanssiperimään. Kurssilla naisilla olisi hyvä olla leveähelmainen hame tai huivi ja miehillä huivi. Kurssin taso on keskitaso eli sininen ja se sopii hyvin sekä miehille että naisille. Ilmoittaudu kurssille täällä.

AFRO CUBANO Op. Julio Miñoso // La klo 13-14

Afro Cubano- kurssilla syvennytään afrokuubalaisen tanssin liikkeisiin ja perinteisiin. Syys-lokakuun aikana kurssin aiheena on kolme Orishaa: Chango, Eleggua ja Oggun. Marraskuussa vuorossa on Ciclo Congo, johon kuuluu Palo, Yuca ja Makuta. Kurssin taso on keskitasosta ylöspäin. Huomioithan että kurssin kesto on muista kursseista poiketen 13 tuntia ja kurssin viimeinen kerta on 29.11. Ilmoittaudu kurssille täällä.

SHOWSALSA Op. Soila La Canela // Su klo 16-17

Kurssilla yhdistetään salsan ja showtanssintekniikkaa ja kuvioita. Samalla syvennetään salsatekniikan tuntemusta ja tutustutaan showtanssin tekniikkaan tekemällä käsi-, pää- ja piruettiharjoituksia. Oppilaiden tulisi osata hyvin salsan perusteet, ei tarvitse aiempaa showtanssi-kokemusta, mutta siitä on hyötyä. Kurssilla valmistellaan esiintymiskoreografia, jonka oppilaat pääsevät halutessaan esittämään Baila Bailan joulujuhlassa 14.12. Kurssin taso on edistynyt. Ilmoittaudu kurssille täällä.

SYKSYN TUNNIT

Tanssikoulu Baila Bailassa on runsas tarjonta erilaisia latinoamerikkalaisia tanssitunteja. Paritunneille et tarvitse omaa paria ja muille tunneille kuin kursseille  ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Afro

Afrossa opetellaan afrokuubalaiseen Santeria uskontoon kuuluvia Orisha -tansseja ja syksyn aikana opetellaan useamman eri Orishan tanssit:
Afro alkeistunneilla tanssimme ja harjoittelemme Orishojen perusaskelia ja teemme lyhyitä sarjoja. Tunneilla harjoittelemme myös afrokuubalaisille tansseille tyypillistä vartalonkäyttöä. Afro keskitason tunneilla tanssimme ja harjoittelemme vartalonkäyttöä, käymme läpi kunkin Orishan perusaskeleet ja teemme edistyneempiä koreografiota. Lisätietoja Santeriasta ja Orishoista löytyy täältä.

Bachata Ladies style

Bachata Ladies style tunnilla treenataan naisellista ja  sensuellia käsien ja vartalonkäyttöä Bachatassa.

Boombata

Vauhdikas ja energinen tunti jossa hiki lentää ja syke nousee lattari (ja muidenkin hittien) tahtiin! Tällä tunnilla askelsarjoilla ei ole niin paljon merkitystä, pääasia että on hauskaa ja kunto nousee!

Cabaret

Kuubalainen cabaret on näyttävää estraditanssia mm. salsan, chachachan ja sonin rytmejä ja askelia käyttäen. Paljetit ja höyhenet pöllyävät mielikuvissa, kun pääset treenaamaan eleganttia liikettä, näyttäviä käsiä ja supernaisellista vartalonliikettä. Alkeistason tunnilla ei tarvitse olla aiempaa cabaret tai stailauskokemusta, mutta jatkotasolla vaaditaan jo naisten tyylittelyn ja yllämainittujen tanssirytmien hallintaa.

Despelote & Ladies style

Päivitetään pian!

Deep Stretching

Tunnilla palaudutaan monen tunnin tanssimisen jälkeen rentouttamalla rasittuneita alueita pitkillä venytyksillä ja hengitystekniikalla. Tanssijana venyttely on tärkeää jotta kehittyy ja ennalta ehkäisee tapaturmia.

Kizomba & Kizomba ladies style

Kizomba afrikkalainen, angolasta kotoisin oleva paritanssi, jossa on vaikutteita sembasta, zoukista, coladeirasta, tangosta, ja merenguesta. Kizomba on sensuelli paritanssi, jota tanssitaan paljon kiinteässä otteessa parin liikkuessa ”kuin yhtenä”. Tanssissa on paljon yhtäläisyyksiä sembaan. Temput eivät kuulu perinteiseen kizombaan, eikä tanssissa ole mitään seksuaalista vaikka tanssitaankin parin lähellä. Kizomba ladies style tunnilla harjoitellaan naisellisen liikekielen ja vartalonkäytön tuomista tanssiin.

Kizombaton

Tulossa pian!

Koreografia-tunnit

Osa tunneista on koreografiatunteja. Näillä tunneilla valmistellaan koreografioita Baila Bailan juhlissa esitettäväksi. Tunnit alkavat kauden alussa hitaasti, mutta syksyn edetessä aletaan hioa koreografioita, joten tunneille voi olla hankalaa tulla mukaan loppukaudesta. Jos olet kuitenkin nopea oppimaan, voit kokeilla mukaan hyppäämistä myöhemminkin. Koreografiatunneilla kerrataan samaa sarjaa/osaa sarjasta useasti, joten voit huoletta jättää jonkun kerran välistäkin. Esiintymispakkoa ei ole. Koreografiatunnit vaativat vähintään keskitason taitoja kyseisessä lajissa, ja kykyä lisätä perustanssiin showelementtejä. Näillä tunneilla sinulla on mahdollisuus todella paneutua koko syksyn ajan valitsemaasi tanssiin!

Ladies Style & Ladies Body Movement

Tunnilla harjoitellaan naisten käsien ja vartalonkäyttöä kuubalaisessa salsassa ja opitaan miten omaa tanssia voi maustaa naisellisemmaksi. Harjoitusten avulla haetaan jatkuvuutta liikkeisiin ja eleganttia pehmeyttä vartalon ja käsien käyttöön ja toisaalta voimakkaampien aksenttien lisäämistä omaan tanssiin kehonliikkeiden avulla. Tunnilla tehdään liikeharjoituksia ja lyhyitä koreografioita.

Latin Mom & Baby

Aamupäivisin pidettävillä Latin Mom & Baby tunneilla tanssitaan yhdessä vauvan kanssa. Tunnit sopivat kaikille äideille ja 2-9kk ikäisille vauvoille. Tunneilla tanssitaan eri lattaritansseja; kuten salsa, bachata, merengue, cumbia, chachacha yms. Vauvaa voi kantaa kantorepussa tai -liinassa ja siten vapauttaa kädet tanssiliikkeitä varten tai vaihtoehtoisesti tanssia vauva käsivarsilla ja treenata käsivarsilihaksia. Tunti koostuu pienestä lämmittelystä, lyhyehköstä tanssisarjasta sekä loppuvenyttelystä. Tunneilla on mukava ja rento tunnelma ja aiempaa tanssikokemusta ei tarvitse. Ilmoittaudu kurssille baila@bailabaila.fi tai Bailan toimistolla

Latinoshow

Latinoshow tunnilla tehdään erilaisia lattaritansseja show-elementeillä höystettynä. Harjoitellaan sekä showtanssin tekniikoita että koreografiaa ja musiikintulkintaa.

Modern Dance

Tulossa pian!

Paribachata

Keinuva ja merenguea usein hidastempoisempi dominikaanitanssi, jossa tärkeää on läheisyys ja tunne. Mutkikkaat käännökset eivät ole pääroolissa. Paritanssi, jossa tanssijoiden välinen yhteys syntyy aistikkaasta musiikista ja yhtenevistä liikkeistä.

Paribachata sensual

Bachata Sensual on syntynyt Espanjassa ja sen keksijänä voidaan pitää Korke Escalonaa ja Judith Corderoa. Korke oppi bachatan perusteet vuonna 1998 ja lähti silloin kehittämään omaa tanssityyliään ottamalla Bachataan liikkeitä brasilialaisesta zoukista. Tuohon aikaan ei vielä ollut sosiaalista mediaa, joten hänen oli pakko tehdä ja keksiä omia liikkeeitä ja kuvioita. Tanssi on tulkinta musiikista, jolla on pääosin pyöreitä liikkeitä ja aaltoja

Paribachata styling 

Tunnin päämäärä on, että jokainen pääsee ylittämään omia rajojaan, kehittyy omassa tanssijuudessaan ja saa kokemuksen yhdessä ryhmänä esiintymisestä. Tunnilla opetetaan niksejä oman tanssin tyylittelyyn ja maustamiseen käsiä ja vartaloa. Tunnilla opetellaan myös erityisesti miehille/naisille ominaista tapaa liikkua ja improvisoida tanssissa ja pyritään tekemään bachatasta aiempaa tanssillisempaa ja mielenkiintoisempaa.

Parikizomba

Kizomba on sensuelli, alun perin afrikkalainen paritanssi. Se on saanut vaikutteensa sembasta, zoukista, coladeirasta, tangosta ja merenguesta ja jalostunut Angolan nuorison kautta vetäväksi maailmantanssiksi.

Parisalsa (Casino)

Parisalsa on hauska ja menevä kuubalainen tanssi, jossa lantion ja ylävartalon rentous yhdistyy hallittuun vartalonkäyttöön. Tällä tunnilla tanssitaan parin kanssa, mutta oma pari ei ole välttämätön. Tunneilla vaihdetaan pareja, joten kaikki saavat tanssia parin kanssa. Tunneilla opetellaan parisalsan askelkuvioita, rytmiä, vartalonkäyttöä ja vientitekniikkaa.

Parisalsa Con Rumba

Parisalsa Con Rumba yhdistelee nimensä mukaisesti parisalsaa ja rumbaa. Tunnit ovat siis haastavempia kuin perinteiset parisalsatunnit, koska näillä tunneilla tanssijalla pitäisi olla hallussa sekä parisalsa että rumba. Tunneilla vaihdetaan pareja, joten kaikki saavat tanssia parin kanssa. Tunneilla opetellaan parisalsan askelkuvioita rumballa maustettuna, rytmiä, vartalonkäyttöä ja vientitekniikkaa.

Parisalsa styling-tunnit

Styling tunnilla opetetaan niksejä oman parisalsan tyylittelyyn ja maustamiseen käsiä ja vartaloa tai esimerkiksi rumban elementtejä käyttämällä. Tunnilla opetellaan myös erityisesti miehille/naisille ominaista tapaa liikkua ja improvisoida tanssissa ja pyritään tekemään parisalsasta aiempaa tanssillisempaa ja mielenkiintoisempaa.

Parison

Latinalaisen Amerikan son-musiikin historia ulottuu kolonialismin alkuvaiheisiin 1500-luvulle. Son oli paikalliseen maalaismusiikkiin liitetty yleiskäsite, jonka sivumerkitykset viittasivat sivistymättömään musiikkiin. Koloniaalisessa Latinalaisessa Amerikassa tärkein son-soitin oli kitara erilaisine muunnelmineen.

Kuubalaisen sonin perusmuoto on son montuno. Sana montuno viittaa Orienten vuoristoseutuun (montaña = vuori). Kiertävien sokerityöläisten ja Orientesta siirrettyjen armeijan joukko-osastojen mukana son montuno kulkeutui Havannaan vuonna 1909. Havannassa son-musiikin harrastus keskittyi mustien ja mulattien asuttamiin työläiskortteleihin. Son-musiikin esittämisen katsottiin liittyvään afrokuubalaiseen alakulttuuriin, prostituutioon ja huonoon elämäntapaan ja vielä koko 1910-luvun ajan Havannan poliisit takavarikoivat ja tuhosivat rutiininomaisesti son-yhtyeiden soittimia. Tyylin läpimurtoa auttoivat useiden radioasemien syntyminen Havannaan, yhdysvaltalaisten levy-yhtiöiden kasvanut kiinnostus kuubalaisen musiikin markkinasegmenteistä sekä vaikutusvaltaisten, rikkaiden sponsoreiden tuki. Danzónit, valssit ja two-stepit olivat muotia Havannassa vuosisadan alkupuolella, mutta 1920-luvun puoliväliin mennessä son oli voittanut ne suosiossa.

Tanssina son eroaa kuubalaisesta parisalsasta rytmiltään ja soniin kuuluu salsaa vähemmän kuvioita ja käännöksiä. Son on salsaa rauhallisempi, vartalon, erityisesti ylävartalon, hienovaraisiin liikkeisiin perustuva paritanssi. Oikean tyylin ja tekniikan löytäminen on sonissa usein salsaa haastavampaa.

Reggaeton

Tämän hetken suosituin yökerhotanssi latinalaisessa Amerikassa. Reggaeton on erittäin monipuolinen soolotanssi, joka on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, mm. afrotansseista, hip hopista sekä Karibian ja Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Vauhdikkaissa reggaetonliikkeissä pääsee käyttämään koko vartaloa, erityisesti lantiota ja ylävartaloa. Sexy Reggaeton tunnilla syvennytään naiselliseen ja aistilliseen vartalonkäyttöön.

Rueda

Parisalsaa piirissä, jossa opettaja johtaa ja muut tottelevat käskyjä. Parit vaihtuvat ja meno on vauhdikasta! Rueda on erittäin tehokas ja hauska tapa oppia nopeasti salsan rytmi ja eri kuviot nimeltä. Tunneille ei tarvitse omaa paria. Alkeistason ruedaan voi lähteä mukaan heti, kun hallitsee parisalsan perusteet.

Rumba

Rumba on yleisnimitys laajalle musiikki- ja tanssityylien ryhmälle. Alunperin Kuubasta kotoisin olevassa rumbassa yhdistyvät Kuubaan tuotujen afrikkalaisten orjien tanssi- ja musiikkikulttuuri ja espanjalaisten siirtomaaisäntien vaikutteet: afrikkalaiset rummut ja tanssi sekä espanjalaisten mukanaan tuomat ruonous, laulut ja tanssit. Rumba voidaan kuitenkin jakaa kolmeen eri tyyliin: Rumba yambú on vanhin rumbatyyli, jota tanssitaan muita rumbia hitaampaan rytmiin. Sitä voidaan tanssia yksin tai miehet ja naiset yhdessä. Tyyliin kuuluu miestanssijoiden flirttailu naisten kanssa. Rumba guaguancó on nopeampi rumbatyyli, johon kuuluu miehen ja naisen välinen voimakas flirttailu vartalon liikkeitä ja eleitä käyttäen. Nainen houkuttelee ja ”härnää” miestä, mutta samalla suojelee itseään, jottei mies pääse yllättämään ja ”rokottamaan” naista. Rokottaminen on symbolinen, seksuaalinen ele, jonka mies voi tehdä käsillään, lantiollaan tai jalallaan kohti naista. Nainen käyttää hametta tai huivia suojellakseen lantion aluettaan ja ”huitaistakseen” miehen seksuaalisen energian pois itsestään. Rumba columbia on nopeaa ja energistä miesten tanssia, jossa miehet imitoivat luovilla ja jopa akrobaattisilla liikkeillään monimutkaisia rumpurytmejä. Miehet usein myös kilpailevat keskenään taidoillaan. Columbiassa näkyy vaikutteita congosta espanjalaiseen flamencoon, nykyään tanssijat yhdistelevät mukaan myös break dancea ja hip hopia.

Salsa

Salsaa voi tanssia myös yksinään (soolosalsa) – tällä tunnilla ei tanssita parin kanssa. Salsatunnit ovat vauhdikkaita ja koreografisia. Kuviot vaihtelevat opettajan mukaan ja vaikeutuvat tasolta ylemmäs siirryttäessä. Salsatunnit sopivat kaiken ikäisille miehille ja naisille, ja ne tukevat erinomaisesti paritanssin harrastusta.

Salsa on alunperin Kuubasta kotoisin oleva paritanssi. Salsan liikkeet ja kuviot perustuvat 1920-luvun kuubalaiseen soniin, joka on saanut rytminsä ja tyylinsä kuuluisasta son cubanosta. Son cubano syntyi Itä-Kuubassa, Orienten maakunnassa 1800-luvun lopulla. Salsa onkin afrikkalaisen ja eurooppalaisen tanssi- ja musiikkikulttuurin kohtauspiste. Tänä päivänä salsa on kehittynyt moniin eri tyylisuuntiin, ja siihen on sekoittunut niin latinalaisamerikkalaisia kuin länsimaisia vaikutteita.

Salsa on iloista ja nautinnollista tanssia, joka sopii kaikille ja on liikunnallisuutensa ansiosta myös hyvää kuntoilua!

Sexy Reggaeton

Tunnilla syvennytään naiselliseen ja aistilliseen vartalonkäyttöön.

Showsalsa by Soila

Tunnilla valmistellaan koreografioita, joita tullaan esittämään Salsa Festivalilla ja muissa koulun tapahtumissa. Soila valitsee ryhmän jäsenet ja heiltä odotetaan tanssi- ja/tai esiintymistaustaa sekä sitoutumista viikkotunteihin ja treeneihin. Viikoittaisen EKR-tunnin lisäksi ryhmän jäsenten tulee treenata ja osallistua muille tunneille ylläpitääkseen ja kehittääkseen tanssitaitoaan.

Showstyle Cubano

tunnilla syvennytään naiselliseen ja aistilliseen vartalonkäyttöön.

Showsalsa kurssi 

Haastavia koreografiatunteja! Tunnilla yhdistetään salsan ja showtanssintekniikkaa ja kuvioita. Samalla syvennetään salsatekniikan tuntemusta ja tutustutaan showtanssin tekniikkaan tekemällä käsi-, pää- ja piruettiharjoituksia. Tunnilla tehdään useita koreografioita. Oppilaiden tulisi osata hyvin salsan perusteet, ei tarvitse showtanssi-kokemusta.

Son

Latinalaisen Amerikan son-musiikin historia ulottuu kolonialismin alkuvaiheisiin 1500-luvulle, jolloin se oli paikalliseen maalaismusiikkiin liitetty yleiskäsite. Kuubalaisen sonin perusmuoto on son montuno. Sana montuno viittaa Orienten vuoristoseutuun (montaña = vuori). Kiertävien sokerityöläisten ja Orientesta siirrettyjen armeijan joukko-osastojen mukana son montuno kulkeutui Havannaan vuonna 1909. Son-musiikin esittämisen katsottiin liittyvään afrokuubalaiseen alakulttuuriin, prostituutioon ja huonoon elämäntapaan ja vielä koko 1910-luvun ajan Havannan poliisit takavarikoivat ja tuhosivat rutiininomaisesti son-yhtyeiden soittimia. Tyylin läpimurtoa auttoivat useiden radioasemien syntyminen Havannaan, yhdysvaltalaisten levy-yhtiöiden kasvanut kiinnostus kuubalaisen musiikin markkinasegmenteistä sekä vaikutusvaltaisten, rikkaiden sponsoreiden tuki. Danzónit, valssit ja two-stepit olivat muotia Havannassa vuosisadan alkupuolella, mutta 1920-luvun puoliväliin mennessä son oli voittanut ne suosiossa.

Tanssina son eroaa kuubalaisesta parisalsasta rytmiltään ja soniin kuuluu salsaa vähemmän kuvioita ja käännöksiä. Son on salsaa rauhallisempi, vartalon, erityisesti ylävartalon, hienovaraisiin liikkeisiin perustuva paritanssi. Oikean tyylin ja tekniikan löytäminen on sonissa usein salsaa haastavampaa. Katso myös kohta Parison.

Son Estilo Femenino

Kuubalaista sonia. Tunnilla keskitytään sonin naiselliseen ilmaisuun ja liikekieleen

Streetsalsa

Tällä tunnilla tehdään koreografioita, joissa yhdistellään reggaetonia ja katutanssivaikutteita salsaan. Tunnilla soivat uusimmat salsa-, salsatón- ja reggaetónhitit ja opetellaan tämän hetken cooleinta tyyliä.

Tanssin tekniikka

Tunnilla tanssitaan ja tehdään tekniikkaharjoituksia, käyttäen hyväksi salsan lisäksi myös liikkeitä mm. baletista ja jazz tanssista. Tule ja opi käyttämään vartaloasi monipuolisesti!

Urban salsa

Päivitetään pian!