Salla-Maria Santos

Salla-Maria on opettanut tanssia vuodesta 2008 lähtien aloittaen kuubalaisten tanssien parissa. Sittemmin hän on valmistunut tanssinopettajaksi (showtanssilinja) Oulun ammattikorkeakoulusta. Salla-Maria on syventänyt tanssiopistojaan myös vuoden ajan Portugalissa Escola Superior de Dança -oppilaitoksessa. Vahva teatteritausta ja tanssiopinnot johtivat Salla-Marian nykytanssikentälle esiintymään, ja hän on tehnyt tanssijantöitä nykytanssiproduktioissa niin Oulussa, Kuopiossa kuin Helsingissä.

Salla-Maria on opettanut kaiken ikäisiä ja monia eri lajeja mm. showtanssia, kuubalaisia tansseja, nykytanssia, liike-improvisaatiota, ja lajien sijaan häntä onkin alkanut kiinnostaa ihan itse tanssi ja se, kuinka se resonoi ihmisessä. Kuvan tanssimisen sijaan hänen opetuksensa fokus on siinä, kuinka tanssija pystyy liikkeen ja tanssin kautta löytämään kosketuspintaa omaan kehollisuuteen ja olemassaoloon siitä nauttien. Lattarirytmit luovat alustan liikkeen ilolle.

Tällä hetkellä Salla-Maria viimeistelee maisteriopintojaan yliopistolla kotimaisen kirjallisuuden ja suomen kielen parissa.