Opetustasot

Lukukauden vaihtuessa on hyvä tarkistaa oma tasonsa. Aikataulussamme oleva alkeet-taso tarkoittaa tunteja, joille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta. Tunneilla käydään läpi tanssien perusteita. Tästä on hyvä aloittaa! Kun olet käynyt puoli vuotta alkeistunneilla (tai sinulla on vastaavat taidot), niin voit siirtyä kokeilemaan seuraavia tasoja.

1-tason tunneilla edellytetään tanssin perusteiden hallintaa. Kun koet että sinulla on perusaskeleet ja rytmit hallussa, niin kokeile rohkeasti näitä tunteja. Toki voit käydä samanaikaisesti / uudelleen myös alkeistason tunneilla, jos olet vielä hieman epävarma taidoistasi. 1-tason tunnit etenevät vielä melko rauhallisesti, mutta tuntien haastavuus kasvaa kuitenkin viikoittain (kunkin kauden alusta lähtien). Muistathan myös, että tanssin vankin pohja löytyy soolotunteja käymällä, sillä paritunneilla ei perusteisiin, kuten askeleisiin, rytmiikkaan ja vartalonkäyttöön voida kiinnittää samassa määrin huomiota. Aikataulusta löydätkin mm. salsa 1 ja parisalsa 1 tunnit useimmiten peräkkäin, jolloin voit käydä kätevästi molemmilla tunneilla varmistaaksesi tehokkaimman oppimisen.

2-tason tunnit on tarkoitettu kauemmin tanssineille, jotka ovat tutustuneet laajemmin tanssin peruskuvioihin ja rytmeihin. 2-tasolla vahvistetaan alemmilla tasoilla opittuja perusasioita, opitaan tanssimaan nopeampaan musiikkiin ja opetellaan uusia kuvioita. Tuntien opetus on nopeatempoisempaa ja haastavuus kasvaa viikoittain (kunkin kauden alusta lähtien).

Jos olet jo tottunut 2-tasolla kävijä kokeilethan seuraavaksi 3-tasoa, jossa tanssin oppimista syvennetään mm. tyyliharjoituksilla tai syvennä kuubalaisten tanssien osaamistasi stailaustunneilla ja afrokuubalaisilla tansseilla kuten rumballa ja afrolla. Kaikille on mukavinta opetella tanssia oman tasoisten tanssijoiden parissa. Muistathan myös, että näilläkin tasoilla tanssin vankin pohja löytyy soolotunteja käymällä ja aikataulustamme löydätkin soolo- ja paritunnit useimmiten peräkkäin, jolloin voit käydä kätevästi molemmilla tunneilla varmistaaksesi tehokkaimman oppimisen.

MERKINTÄTASOKUVAUS
AlkeetAlkeistasoAlkeistason tunneille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta. Tunneilla käydään läpi tanssien perusteita. Tästä on hyvä aloittaa! Kun olet käynyt puoli vuotta alkeistunneilla (tai sinulla on vastaavat taidot), niin voit siirtyä kokeilemaan seuraavia tasoja.
1Alkeisjatko1-tason tunneilla edellytetään tanssin perusteiden hallintaa. Kun koet että sinulla on perusaskeleet ja rytmit hallussa, niin kokeile rohkeasti näitä 1-tason tunteja. Toki voit käydä samanaikaisesti / uudelleen myös alkeistason tunneilla, jos olet vielä hieman epävarma taidoistasi. 1-tason tunnit etenevät vielä melko rauhallisesti, mutta tuntien haastavuus kasvaa kuitenkin viikoittain (kunkin kauden alusta lähtien).
2Keskitaso2-tason tunnit on tarkoitettu kauemmin tanssineille, jotka ovat tutustuneet laajemmin tanssin peruskuvioihin ja rytmeihin. 2-tasolla vahvistetaan alemmilla tasoilla opittuja perusasioita, opitaan tanssimaan nopeampaan musiikkiin ja opetellaan uusia kuvioita. Tuntien opetus on nopeatempoisempaa ja haastavuus kasvaa viikoittain (kunkin kauden alusta lähtien).
3Edistyneet3-tason tunnit on suunnattu reilusti yli vuoden tanssineille, joilla on jo tanssin perusteet sekä rytmit hyvin hallussa. 3-tasolla keskitytään uusien kuvioiden lisäksi tyyliseikkoihin, oman tanssitavan löytämiseen ja vapaan tanssin hallitsemiseen.

Edistyneiden show- ja stailaustunneilla on tärkeää osata stailauksen/showtyylin perusteet, kuten käsien ja vartalon käyttöä. Edistyneen tason paritunneilla, jossa paritanssiin lisätään tyylielementtejä, kuten stailausta ja rumbaa, olisi hyvä treenata näitä stailauselementtejä ensin/samanaikaisesti myös soolotunneilla, kuten ladies style, rumba ja macho salsa tunneilla.

Aikatauluun merkityillä koreografiatunneilla valmistellaan koreografioita Baila Bailan juhlissa esitettäväksi. Tunnit alkavat kauden alussa hitaasti, mutta syksyn edetessä aletaan hioa koreografioita, joten tunneille voi olla hankalaa tulla mukaan loppukaudesta. Jos olet kuitenkin nopea oppija, voit kokeilla mukaan hyppäämistä myöhemminkin. Koreografiatunneilla kerrataan samaa sarjaa/osaa sarjasta useasti, joten voit huoletta jättää jonkun kerran välistäkin. Esiintymispakkoa ei ole. Koreografiatunnit vaativat vähintään keskitason taitoja kyseisessä lajissa, ja kykyä lisätä perustanssiin showelementtejä. Näillä tunneilla sinulla on mahdollisuus todella paneutua koko kauden ajan valitsemaasi tanssiin!

Huomioithan, että edistyminen on aina yksilöllistä ja tasokuvaukset ovat viitteellisiä. Jos olet epävarma voit kysyä neuvoa opettajaltasi.

2017-06-11T10:27:30+00:00 Tunnit|