Juliolla on yli 20 vuoden kokemus kuubalaisista populaari- ja folkloretansseista niin tanssijana, opettajana kuin koreografina. Hän valmistui vuonna 1996 tanssija-tanssinopettajaksi taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoósta, josta hän tuli valituksi suoraan la Compañía Folclórica Oshé de Villa Clara -tanssiryhmään. Jo kahden vuoden jälkeen Julio nousi ensitanssijan (primer bailarín) asemaan – korkeimpaan rooliin, jonka tanssija voi Kuubassa saavuttaa.

Tanssinopettajan tehtäviin syventyminen jatkui taidekorkeakoulu ISAssa (el Institución Superior de Arte), jossa Julio perehtyi muun muassa tanssinopetuksen metodologiaan ja pedagogiaan. Vuonna 2005 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi (Licenciado en Arte Danzario) erikoistumisalueenaan folkloretanssit. Viimeisen 10 vuoden ajan Julio on työskennellyt ensitanssijana ja opettajana la Compañia de Danzas Tradicionales de Cuba JJ -ryhmässä.

Uransa aikana hän on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansainvälisesti, esimerkiksi Kolumbiassa, Kanadassa, Ruotsissa ja Martiniquella. Työ opettajana taidekouluissa ja ulkomaalaisille suunnatuilla tanssikursseilla sekä lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla on tuonut Juliolle paljon kiitosta. Hän on myös ansainnut useita tunnustuksia ja palkintoja. Tunnustuksena taiteilijan työstään Julio valittiin jäseneksi UNEACiin. UNEACin jäseneksi valitaan kuubalaisen kulttuurin kehitystä edistäviä taiteilijoita ja kirjailijoita.